Kraamfeest of Kraamvisite


Kraamfeest.

Op een kraamfeest ook wel babyborrel word iedereen tegelijk ontvangen.

De laatste jaren komen er al meer jonge ouders die er voor kiezen om een kraamfeest te geven boven de kraamvisite. Zo hebben ze meer tijd om in alle rust te wennen aan het nieuwe ritme met een baby in huis. De moeder heeft zo meer tijd om bij te komen van de bevalling en kan in alle rust genieten van de kleine.

Vaak word vergeten dat een zwangerschap en bevalling veel vergt van een lichaam, maar ook in de geest gebeurt een hoop. Het kost tijd om psychisch weer in balans te komen. Denk hierbij maar eens aan de zogenoemde kraamtranen en baby blues..

Toch willen de trotse ouders wel graag hun baby laten zien aan de familie, vrienden en/of collega’s. Dan is een kraamfeest ook wel babyborrel genoemd een mooie oplossing. De datum van het kraamfeest staat vaak al op het geboortekaartje zodat men weet dat ze liever geen kraamvisite willen. Een kraamfeest vindt meestal tussen de vier en acht weken na de bevalling plaats. Op dat moment is het kindje nog echt een kleine baby, wat de meeste mensen toch altijd erg bijzonder vinden om te zien.

babyborrel of kraamvisite

Kraamvisite

Bij Kraamvisite word het bezoek gespreid ontvangen in de kraamtijd.

Er zijn natuurlijk ook jonge ouders die het nog steeds gezelliger vinden om familie, vrienden en/of collega’s persoonlijk te spreken tijdens de kraamtijd.

Veel mensen verstaan onder ‘kraamtijd’ de eerste week of twee weken na de bevalling. Zeg maar de dagen dat je een kraamverzorgster in huis hebt. Maar de echte kraamtijd duurt 6 weken. Dat is de tijd die een vrouw en haar baby nodig hebben om te herstellen van de bevalling en te wennen.

Wat fijn is van kraambezoek is dat jezelf de tijden en dagen kan bepalen voor bezoek en rust! Vaak word het vergeten en word men geleefd… maar probeer de eerste dagen alleen familie en goede vrienden te ontvangen. Mensen bij wie je je goed en op je gemak voelt.

Verwacht je binnenkort zelf een kindje? 

Voor welke ga je....?  Kraamfeest of Kraamvisite. Na afloop is het misschien leuk om je visite een klein cadeautje te geven om ze te bedank en voor hun kost. Om de geboorte van je baby te vieren. Denk dan eens aan een geboortebedankje van zeep. Alle zeepjes worden apart verpakt in een leuk organza zakje, al dan niet met bedankkaartje.

Zeepbedankjes baby

Bedankje van Zeep.

Bedankkaartjes ♥ Ooievaar

Leuke bedankjes van Zeep een Beschuit met muisjes

Leuke bedankjes

Is er ergens een baby’tje geboren?                                       

Wil je zelf op kraamvisite gaan om de kleine te bewonderen, hou dan deze regels in je achterhoofd.

Ga in eerste instantie alleen heen als je een geboortekaartje gekregen hebt. Heb je een geboortekaartje gekregen maar je kunt niet heen tijdens de kraamperiode… Stuur dan een leuke felicitatie kaart of een kraamcadeautje per post.baby slapen in mand

Wil je op kraamvisite gaan, geef dan eerst de naaste familie de gelegenheid om op kraambezoek te gaan.

Maak eerst even een afspraak. De moeder en baby hebben rusttijden en zo voorkom je ook dat er al ander bezoek is.

Hou je kraambezoek niet te lang. Ook al is het gezellig….

Hou er rekening mee dat niet alle ouders willen dat hun kindje vastgepakt word de eerste weken. Dus pak niet zomaar het kindje uit de wieg of box op. Laat de keuze aan de ouders. Wie weet vragen ze wel of je het wil vasthouden.

Iedereen snapt het als je een foto wil maken van de kleine maar vraag wel altijd eerst even toestemming aan de ouders. Ook als je hem op sociaal media wil plaatsen. Niet elke ouder wil hun baby op het internet.

Wat neem je mee naar een kraamfeest of kraamvisitekraamfeest of kraamvisite

Maar één ding is zeker of je nu naar een kraamfeest of kraamvisite gaat, je wilt toch een leuk kraamcadeau voor de baby en/of moeder meenemen. Want dit hoort er nou eenmaal bij.
Afhankelijk wat je relatie en budget is, zijn er genoeg leuke kraamcadeautjes om te geven. Hierbij kun je denken aan een mooie kraammand of een iets praktischer cadeau een luiertaart. Maar ook de kleinere babycadeautjes zijn prima zoals een slabbetje met leuke tekst en een spuugdoekje, tutdoekje of een knuffeltje. Leuke babykleertjes in een maatje groter.