Kraammanden


De Hoe en Wat van een Kraammand....

Een kraammand is van origine een mand met kadootjes die na de geboorte van een baby aan de moeder word gegeven.

Oorspronkelijk bestonden de kraammanden uit 10 kadootjes omdat de kraamtijd ook wel kraamdagen genoemd 10 dagen duurde. De kadootjes werden per stuk verpakt. Het was de bedoeling dat de moeder iedere kraamdag één geschenk van de kraammand uitpakt. Ieder pakje was een kadootje op zich. De kadootjes die zich in de kraammand bevinden zijn meestal bedoeld voor zowel de mama als de baby.

Tegenwoordig staan de meeste vrouwen  alweer de dag na de geboorte van hun baby naast het bed, maar het blijft leuk om een mand met veel kadootjes te geven.

Kadootjes die vaak in een kraammand zitten zijn:

Kleding of Textiel zoals rompertjes, badjas,sokjes en mutsjes. Maar ook een hydrofiel luiers. Je kunt een hydrofiel luier voor veel doeleinden gebruiken. Denk hierbij aan een onderlegger op een tafel of om even de baby toe te dekken
Speendoekje of Speenkettingen want spenen uitspugen en vervolgens kwijtraken, het gebeurt te vaak.baby met knuffelbeerSpeendoekjes of speenkettingen geven de oplossing door de speen te bevestigen aan het doekje of de ketting. Zo raakt hij of zij hem nooit meer kwijt….

Knuffeltjes of Knuffeldoekjes. Een lief knuffeltje of tutdoekje zijn altijd een leuk kadootje voor de baby. . Een kind kan de hele dag met zijn knuffel rondlopen, hem overal mee naar toe nemen, maar vooral als het kind gaat slapen, wil hij hem graag bij zich hebben. En dat is geen wonder. De knuffel is zijn grote steun en toeverlaat.

De iets praktische artikelen zijn vaak een slab of spuugdoekje. Altijd handig voor de bescherming van de kleertjes en kleine ongelukjes tijdens of na het eten.
Maar ook luiers. Want van luiers kan een kindje meer dan 5000 gebruiken voordat hij of zij zindelijk is. Ze zijn dus altijd welkom.

Leuke tip, voor een baby shower of kraambezoek?  Altijd leuk om samen met vriendinnen en / of collega’s een mooi groot kraamkado te geven.

Wij pakken de kraamgeschenken uiteraard mooi in met cellofaan en gekleurde linten.
Als u het rechtstreeks laat versturen naar de nieuwe trotse ouders sturen wij een gratis felicitatie kaart mee met uw persoonlijke boodschap.

 

Populaire kraammanden