Weetjes over en voor Babyshower


weetjes over en voor een babyshower

Waar komt de babyshower vandaan, de meningen zijn er over verdeeld

De een zegt het is een oud gebruik die in India is ontstaan. Het was een samenkomst in het huis van de zwangere dat werd versierd.  Net als nu is het een feest waarbij de zwangere in het zonnetje wordt gezet. De zwangere en baby krijgen goede wensen en cadeaus van hun geliefden, om aan te geven dat ze worden verwelkomd in de familie.

De ander zegt dat de traditie eind 18e eeuw is ontstaan. Door een Duitse immigrant woonde in New York die van beroep handelsman en zilversmid was. Hij verkocht, vooral aan de welgestelde klasse, vele zilveren bekers en borden als cadeau voor de geboorte van een baby.

De babyshower in Nederland

Maar één ding is zeker de babyshower is de laatste jaren echt populair in Nederland aan het worden en er word dan ook verwacht dat de aankomende jaren babyshowers nog populairder zullen zijn. "Er is echt een verandering in gekomen". Een zwangerschap mag tegenwoordig gevierd worden.

Het doel van een Babyshower

Iedereen is het er over eens dat het een feest is om de komst van de aanstaande baby te vieren. De babyshower is vaak een verrassing voor de aanstaande moeder, het wordt dan ook georganiseerd door familie of vriendinnen. Het doel van de babyshower is dan ook om ervaringen en kennis te delen met de aanstaande moeder. De echte traditie is dat er alleen bij de eerste baby een babyshower georganiseerd wordt.

Wel zie je vaak in Nederland dat het bij  alle zwangerschappen gevierd wordt. Of het nu je eerste, tweede, derde of …. Zwangerschap is.  Ze worden gevierd met een leuke babyshower.  Want zeg nou zelf juist bij een tweede of derde zwangerschap word er vaak net iets minder aandacht aan de zwangerschap gegeven.

Wanneer geef je een babyshower vriendinnen op een babyshower

Er is geen vaste regel maar een goed moment om de babyshower te houden word vaak gevierd tussen de 28 en 35 weken.  Wel is het verstandig om te kijken hoe het met de mama in spè gaat. Maar over het algemeen wordt een babyshower in het derde trimester gevierd. Zodat de zwangere vrouw dan nog fit genoeg is om een feestje te doorstaan en dat er meer zekerheid is over het verloop van de zwangerschap. Ook is er dan nog voldoende tijd om de babyuitzet verder aan te vullen.

Wie gaan er naar een babyshower  

Van oorsprong waren er alleen vrouwen aanwezig. Maar je hoort tegenwoordig ook dat er meer mannen en de aanstaande vader, broertjes en zusjes meedoen. Hou er wel rekening mee dat een feestje met mannen en kinderen erbij anders zal verlopen dan dat je alleen met vrouwen onder elkaar bent.

Hoelang duurt een babyshower

Hou er rekening mee dat een zwangerschap, vooral in de laatste drie maanden, lichamelijk en emotioneel zwaar kan zijn. Een babyshower hoeft dus niet de hele dag te duren. Z’n twee a drie uur is vaak lang genoeg.

Heb je een mooie en gezellige babyshower gegeven.  Dan is na het misschien leuk om na afloop de gasten een klein cadeautje te geven als herrinnering aan de babyshower. Denk dan eens aan een geboortebedankje van zeep, al dan niet met een bedankkaartje. Alle zeepjes worden apart verpakt in een leuk organza zakje.

De cadeautjes

Je kunt met alle gasten samen een heel mooi, bijzonder cadeau kopen. Maar je kunt er ook voor kiezen om allemaal afzonderlijke een babyshower cadeau mee te nemen. Hierbij kun je denken aan cadeautjes van praktische aard zoals kleding, verzorgingsproducten en speelgoed zoals knuffels of tutdoekjes. Al dan niet in de vorm van een mooie kraammand of luiertaart waar de cadeautjes in zijn verwerkt. maar ook cadeautjes die juist speciaal voor de toekomstige moeder zijn, zijn leuk om te geven. Hierbij kun je denken aan lekkere chocolade, verzorgingsproducten of een tegoedbon voor een paar uurtjes oppassen.

koekjes voor een jongen baby shower

Wat wordt er meestal gegeten op een babyshower

Tijdens een babyshower is een belangrijk onderdeel een goed gevulde tafel met allerlei lekkere zoete en eventuele hartige hapjes en alcoholvrije drankjes. Hierbij kun je denken aan een mooie babyshower taart, cup cakes, koekjes enz. Als het geslacht van de baby bekend is worden de hapjes hier natuurlijk op aangepast.

 

Wat word er gedaan op een babyshowerspelletje babyvoeding proeven op babyshower

Op een traditionele babyshower worden er speciale spelletjes gedaan. Bedenk een paar spelletjes… Hou het wel leuk doe er niet te veel. Met drie kom je al een aardig eindje in de richting. Online zijn heel veel ideeën te vinden. Hier noem ik een paar 1. Babyvoeding proeven  2. Babyfoto raden  3. Geblinddoekt verschonen van een baby  4. Voorspel de naam en datum van geboorte  5. Rompertjes versieren.  Zoals je ziet.. dit zijn er nog maar een paar.